Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Vrijwilligers

Archief Eemland is een betrekkelijk kleine organisatie. Omdat we niet alles zelf kunnen doen is er al sinds jaren een enthousiaste groep vrijwilligers actief. Zij helpen met het toegankelijk maken van archieven en collecties door de invoer van gegevens uit burgerlijke stand, bevolkingsregister en het beschrijven van foto’s en bouwtekeningen. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in op de landelijke website Velehanden.nl. Via deze website kunnen zij thuis, vanachter hun eigen laptop, meewerken op een tijdstip dat het hen uitkomt. Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen bezoekers deze gegevens online raadplegen en vergroten we onze online collectie.
Ina Loovers, directeur Archief Eemland: “Vrijwilligers zijn onmisbaar. Zij zorgen voor een sterke binding van het archief met de stad Amersfoort. Hun aanwezigheid maakt deel uit van de maatschappelijk bijdrage van Archief Eemland.”

Vele handen: ervaring is niet nodig
Interesse in geschiedenis? Een passie voor het verleden? Word dan vrijwilliger op VeleHanden! Houd de vrijwilligerswebsite www.velehanden.nl in de gaten. Daarop zijn regelmatig nieuwe projecten te zien waarvoor vrijwilligers nodig zijn.