Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Privacyregels veranderen na 25 mei

Vanaf 25 mei 2018 gelden in de Europese Unie nieuwe regels voor de bescherming van privacy (de AVG). Kijk voor meer informatie over de privacywetgeving op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens .

De nieuwe Europese regels zorgen er voor dat ook Archief Eemland zijn privacybeleid moet wijzigen. Wij verwerken persoonsgegevens, omdat wij overheids- en particuliere archieven beheren en aan bezoekers beschikbaar stellen. Daarom hebben wij onze privacyregels, hoe gaan wij met de registratie van uw persoonsgegevens om, aangepast.

De belangrijkste veranderingen na 25 mei

Hoe gaan wij om met de registratie van uw persoonsgegevens bij een bezoek aan onze publieksruimte?

  • We registreren minder gegevens van bezoekers. Vanaf 25 mei zijn alleen nog uw naam, e-mailadres en telefoonnummer nodig om u in te schrijven. Deze gegevens worden gebruikt voor en automatisch verwerkt in ons digitale aanvraagsysteem. U ontvangt van ons uw persoonlijke pasnummer.
  • Archief Eemland bewaart gegevens van bezoekers voor een periode van zes maanden. Daarna worden ze verwijderd uit ons registratiesysteem. Wilt u langer gebruik maken van uw persoonlijke pasnummer? Dan kunt u toestemming verlenen voor een bewaartermijn van twee jaar.
  • Wilt u eerder uit ons registratiesysteem verwijderd worden? Dan kunt u met ons contact opnemen en worden uw gegevens direct uit ons systeem verwijderd.
  • Heeft u al een pasnummer? Bij uw volgende bezoek wordt dit omgezet in een nieuw pasnummer.

Wat betekenen de nieuwe privacyregels voor het raadplegen van onze collecties?
Bepaalde delen van onze collectie zoals de gezinskaarten kunt u niet meer raadplegen.

Heeft u vragen over onze nieuwe beleid over bescherming van persoonsgegevens? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.