Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Permanente expo over Eemkwartier

Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier! Ontdek hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen tijdens de expositie Van Werk- tot Broedplaats. Werken en wonen in het Eemkwartier. 

Het Eemkwartier heeft een rijk industrieel verleden. Bekende bedrijven als Erdal en Polak’s Frutal Works maakten het Eemkwartier tot een grote inkomstenbron voor de stad. Als aan het eind van de twintigste eeuw de fabrieken niet langer winstgevend zijn, maken ze plaats voor het Eemplein met het Eemhuis, winkels en appartementen en verandert het Eemkwartier in een levendig gebied met creatieve ondernemers. De oude industriële panden die bewaard zijn gebleven, hebben een nieuwe bestemming gekregen. Met deze expositie brengt Archief Eemland de industriële geschiedenis van het Eemkwartier weer tot leven.

Maak van tevoren een afspraak wanneer u onze tentoonstelling wil bezoeken. Stuur een e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor onze openingstijden op onze website.

3 augustus 2021