Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Nu mogelijk: online een afspraak maken en archiefstukken reserveren

Het is sinds 1 februari mogelijk om via onze website uw bezoek aan Archief Eemland in te plannen. Via de knop op de homepage ‘Maak hier een afspraak' (of klik hier) ziet u gelijk of er plek is op de studiezaal. Wachten op bevestiging van ons na een e-mail of bellen voor een afspraak is dus niet meer nodig.

Hoe werkt het?

Op de pagina ‘maak hier een afspraak’, wijst het zich redelijk voor zich. Kies eerst een datum en tijdsblok waarbinnen u wenst langs te komen. Daarna vragen we om uw naam en contactgegevens en vervolgens welke archiefstukken u zou willen inzien. Een uitleg over de opbouw van archiefstuk- of dossiernummers die u kunt invullen staat bovenaan op die pagina. Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033 - 469 5017.

Waarom vragen we om uw contactgegevens?

Per e-mail krijgt u een ontvangstbevestiging, een kopie van hetgeen u heeft ingevuld. Uw telefoonnummer is wenselijk zodat we contact kunnen opnemen indien nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een archiefstuk niet opvraagbaar is of dat er verduidelijking nodig is zodat het juiste voor u klaar ligt bij uw bezoek. Na 6 maanden verwijderen we uw gegevens uit ons systeem.

Studiezaalmedewerker Angelique Kelder in de studiezaal, van 1982 tot 1994 in het westelijk deel van het Observantenklooster, Stadhuisplein 6. Bron: Amersfoortse Courant

Studiezaalmedewerker Angelique Kelder in de studiezaal van de Gemeentelijke Archiefdienst Amersfoort (de voorloper van Archief Eemland), van 1982 tot 1994 in het westelijk deel van het Observantenklooster. Bron:  Amersfoortse Courant, 1989. Vervaardiger: Koos Smid.