Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Gezocht! Foto's uit de Tweede Wereldoorlog

Heeft u thuis nog foto's uit de periode 1940-1945 van Amersfoort, Leusden, Eemnes, Bunschoten, Baarn, Woudenberg, Soest of Renswoude? Wij zijn op zoek naar afbeeldingen van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in de provincie Utrecht. Wie weet wordt uw foto geselecteerd als een van de 50 iconische WO2 foto's uit de provincie Utrecht. Al deze beelden samen vormen de visuele oorlogsgeschiedenis van Utrecht. Inleveren kan tot 31 december. Op 15 januari 2020 wordt bekend gemaakt welke foto's naar de landelijke selectie gaan.

Digitaal insturen
Inleveren kan digitaal door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.in100fotos.nl/utrecht

In 100 foto's
De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's is een nationaal participatieproject dat in het kader van 75 jaar vrijheid inwoners van Nederland stimuleert op uiteenlopende wijze te participeren. Ook de provincie Utrecht is op zoek naar haar vijftig meest aansprekende WO2 foto's. De foto’s worden per provincie verzameld in het kader van het landelijke project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Uit de verzamelde foto’s wordt een selectie gemaakt van 50 meest bijzondere foto’s, die een goed beeld geven van de provincie Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze 50 foto’s worden op 15 januari 2020 gepresenteerd en het Utrechtse publiek kiest daar 25 foto’s uit die doorgaan naar de landelijke selectie. Uiteindelijk blijven er 100 iconische foto's over die 31 maart 2020 geëxposeerd worden in de Tweede Kamer.

bevrijding

Feest op de Leusderweg na de bevrijding in 1945.
Fotonummer AFT001001900. Fotograaf A. Stakenburg.

 

De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat wordt uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.