Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Filmische documentaire: Sporen van Indië

De geschiedenis van een land vanuit het oogpunt van een stad


Van 2 t/m 5 februari 2023 is in het Eemhuis een filmische documentaire van Hans Goedkoop te zien, genaamd ‘Sporen van Indië’.

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland. 


Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Archief Eemland heeft een bijdrage geleverd in het archiefonderzoek en er zijn uiteraard de nodige archiefstukken van Archief Eemland gebruikt.


Bekijk hier de trailer en bestel tickets via www.sporenvanindie.nl

 

Landschap scene uit Indie met bergen in de achgergrond, palmbomen, hutten met daken van stro en bewoners met op de voorgrond een uitgesneden zwart wit foto van5  Nederlandse soldaten met geweren in hun handen, tot hun knieën lopend door een rivier