Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Archief saai? Niet volgens stagiaire Suzanne Nellestijn

Bij Archief Eemland geven we regelmatig jonge talenten de kans om kennis te maken met het archief. Voor de net afgestudeerde historica Suzanne Nellestijn die de afgelopen 6 maanden bij ons stage liep betekende de stage bij het archief werken in een veelzijdige omgeving met collega’s die passie hebben voor hun vak:

“Bij toeval rolde ik de archiefwereld in toen ik reageerde op een vrijwilligersvacature en de toenmalige gemeentearchivaris Vincent Robijn potentie in mij zag en dat een kans wilde geven. Meteen werd ik geconfronteerd met vraagstukken waar alle archieven tegenwoordig mee te maken hebben. Deze hadden veelal niet te maken met stoffig, oud papier, zoals het algemene beeld over archieven eruit ziet, maar met digitalisering en duurzaamheid.

Want hoe moesten we omgaan met dragers als videobanden en DVD’s? In mijn eerste drie maanden inventariseerde ik daarom een geschonken videoarchief en onze audiovisuele collectie en selecteerde wat er bewaard zou blijven ter voorbereiding van digitalisering. Daarnaast inventariseerde ik ook papieren archiefstukken en deed ik historisch onderzoek. In de eerste drie maanden van 2018 volgde een aanstelling van drie maanden om websitecontent te schrijven. 

Mijn tijd bij Archief Eemland heeft laten zien hoe veelzijdig het werk bij een archief kan zijn. Via mijn werkzaamheden en de samenwerking met een leuk team van enthousiaste collega’s heb ik in de afgelopen maanden kennis kunnen maken met het archiefwezen. Per 1 april verlaat ik Archief Eemland voor Stadsarchief Almere: een stap die niet mogelijk was geweest zonder mijn tijd in Amersfoort.”

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Heb je interesse om bij ons veelzijdige archief aan het werk te gaan? Houd dan onze website in de gaten. 

Onderzoek

Bron: foto Archief Eemland

donderdag 29 maart 2018