Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

778 bouwdossiers Hoogland beschreven

Voor wie op zoek is naar bouwtekeningen van de voormalige gemeente Hoogland kan vanaf nu ook grasduinen in de bouwdossiers over de periode 1892 – 1936. Vrijwilligers hebben afgelopen maanden hard gewerkt om de 778 bouwtekeningen te beschrijven. De bouwtekeningen komen uit het archief van de voormalige gemeenten Hoogland en Duist, de Haar en Zevenhuizen.

Bouwdossiers staan in de top 10 van meest geraadpleegde bronnen bij Archief Eemland maar de bouwdossiers van de voormalige gemeente Hoogland vooral die van vóór 1951, waren slecht toegankelijk waardoor ze weinig werden geraadpleegd. 

Dirk Steenbeek, senior collectiebeheerder: “Afgelopen jaar hebben we de bouwtekeningen beschreven. Iedere bouwtekening heeft nu een eigen record. Bij sommige bouwaanvragen zitten meerdere tekeningen en bevatten dus meerdere records. Ook hebben we de tekeningen opgemeten en genummerd. Door ze te beschrijven zijn ze nu veel eenvoudiger te vinden.” 

Bekijk hier de bouwtekeningen Hoogland.

Hoogland

Situatietekening behorende bij het Uitbreidingsplan kom Hooglanderveen van de gemeente Hoogland, vastgesteld bij raadsbesluit van 29 juni 1960. 

Bron: Kaart 208

vrijdag 16 februari 2018