Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Update coronavirus

Archief Eemland neemt de besluitvorming rondom het coronavirus serieus. We volgen de maatregelen die het kabinet neemt. Via onze website en ons Facebook- en Twitteraccount zullen we hier telkens eventuele nieuwe maatregelen bekend maken.

Update 24 maart 2021
Onze publieksvloer en tentoonstelling blijven gesloten t/m dinsdag 20 april 2021. Heeft u een vraag over een bouwdossier die niet kan wachten? Neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 24 februari
Naar aanleiding van de conferentie van 23 februari 2021 blijft onze publieksvloer en tentoonstelling ‘Nou gaan we ploegen!’ gesloten t/m maandag 15 maart 2021. Heeft u een vraag over een bouwdossier die niet kan wachten? Neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 3 februari
Naar aanleiding van de conferentie van 2 februari 2021 blijft onze publieksvloer en tentoonstelling ‘Nou gaan we ploegen!’ gesloten t/m dinsdag 2 maart 2021. Heeft u een vraag over een bouwdossier die niet kan wachten? Neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 13 januari
In lijn van de maatregelen van het kabinet van dinsdag 12 januari 2021 blijft onze publieksvloer gesloten t/m dinsdag 9 februari 2021. Dat betekent dat u tijdens deze periode geen archiefstukken kunt inzien en onze tentoonstelling gesloten is. 

Heeft u een vraag over een bouwdossier die niet kan wachten?
Neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt zo duidelijk mogelijk wat u nodig heeft en uw contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op voor een passende oplossing.

Telefonisch zijn wij in de bovengenoemde periode slechter bereikbaar.

Kijk voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen en maatregelen vanwege het coronavirus op de website van de gemeente Amersfoort.

Update 15 december
In lijn van de maatregelen van het kabinet van dinsdag 14 december 2020 is onze publieksvloer dicht t/m dinsdag 19 januari 2021. Dat betekent dat u tijdelijk geen archiefstukken kunt inzien, onze tentoonstelling gesloten is en alle rondleidingen zijn geannuleerd.
Heeft u een vraag die niet kan wachten? Neem contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt uw telefoonnummer in de e-mail. Wij nemen contact met u op voor een passende oplossing. Telefonisch zijn wij in bovengenoemde periode slechter bereikbaar. 
Kijk voor voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen en maatregelen vanwege het Coronavirus op de website van de gemeente Amersfoort

Update 1 december
Met ingang van dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht op onze publieksvloer.

Update 17 november 

  • Met ingang van donderdag 19 november is onze publieksvloer weer open van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. 
  • Onze publieksvloer is alleen op afspraak te bezoeken. We helpen u graag maar we kunnen minder afspraken per dag inplannen. Daarbij geven we voorrang aan de afhandeling van bouwdossiers. Neem contact met ons op of maak een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • De tentoonstelling 'Nou gaan we Ploegen' is alleen op afspraak te bezoeken. Maak een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update 4 november
Met ingang van donderdag 5 november 2020 is onze publieksvloer gesloten. Dit duurt in ieder geval t/m woensdag 18 november 2020. De sluiting is een gevolg van de aangescherpte maatregelen vanuit de Rijksoverheid om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.
Heeft u een vraag die niet kan wachten? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij kunnen zoeken naar een passende digitale oplossing. Omdat wij op dit moment vragen digitaal afhandelen kan het zijn dat u wat langer moet wachten op een antwoord dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.  

Update 25 mei
Met ingang van maandag 25 mei is onze publieksvloer elke maandag gesloten.

Update 14 mei

  • Miv donderdag 14 mei is onze publieksvloer weer open voor bezoekers.
  • Wij zijn elke werkdag open tussen 10.00 en 16.00 uur.
  • De publieksvloer op de 3e verdieping en de expositie Amersfoort bevrijd. vreugde & verdriet zijn alleen op afspraak te bezoeken.
  • De expositie Amersfoort bevrijd. Vreugde & verdriet is verlengd t/m 4 oktober 2020. 

Update maandag 23 april
Archief Eemland blijft tot 20 mei gesloten. 

Update maandag 1 april
Net is bekend gemaakt dat Archief Eemland in ieder geval tot 28 april gesloten is. 

Update maandag 16 maart, 12.00 uur
Net is bekend gemaakt dat Archief Eemland in ieder geval tot 6 april gesloten is. 

Update vrijdag 13 maart, 12.00 uur
Wij zijn in ieder geval t/m 31 maart gesloten. Deze maatregel is een gevolg van het Coronavirus. Ook het Eemhuis en alle andere organisaties in het Eemhuis, SIDK, Bibliotheek Eemland en KaDE zijn dicht. Dat betekent dat u tijdelijk geen bouwdossiers kunt inzien. Ook onze tentoonstelling is gesloten en alle lezingen zijn geannuleerd.

Voor meer informatie over het coronavirus, kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Kijk voor actuele informatie over de gemeente Amersfoort op deze website.