Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Lezing over Jan Francken, dienaar van Van Oldenbarnevelt

In de Maand van de Geschiedenis organiseren we een lezing over Jan Francken. Want recent is het authentieke dagboek van Jan Francken, de dienaar die Johan van Oldenbarnevelt bijstond tijdens zijn maandenlange gevangenschap, weer boven water gekomen. Het bijzondere historische document is momenteel te zien in de tentoonstelling Johan & Maurits in Museum Flehite.   

Die ontdekking van het dagboek was aanleiding om de persoon van Jan Francken vanuit de schaduw in het licht te zetten. Want wie was deze man die in de acht maanden dat Johan van Oldenbarnevelt gevangen zat, hem dag en nacht bijstond?
Senior collectiebeheerder Dirk Steenbeek van Archief Eemland deed onderzoek naar Francken en vertelt daarover in een boeiende lezing op maandag 7 oktober om 14.00 uur in de Voorzitterszaal van Museum Flehite.

Reserveren
De lezing Jan Franken, dienaar van Van Oldenbarnevelt is gratis bij museumbezoek. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'lezing Jan Francken'.

Wandeling
Het Gilde Amersfoort verzorgt voorafgaand aan de lezing van Dirk Steenbeek een stadswandeling over Johan van Oldenbarnevelt. De wandeling door het historische centrum van Amersfoort start om 12.00 uur bij de Onze Lieve Vrouwe toren. De kosten voor de wandeling bedragen €5 p.p. Aanmelden voor de wandeling kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'Stadswandeling JvO 7 oktober'.