Opvallend is de Vishal op de Plaats of Vismarkt in het verlengde van de K aan de zijde van de Langestraat.
Huisnaam: 'Ploegje'; ook wel: 'Poort van Kleef'.
[Rijksmonument] Winkelpand onder afgeplat schilddak met een gepleisterde lijstgevel (XIX) voor een oudere kern. Schuiframen met roedenverdeling, gestucte pilasters en blokken boven de vensters.
(ook: Mooierstraat) [Rijksmonument] Pakhuis van baksteen met dunne pleisterlaag. Rechthoekig grondplan en mansarde kap. Aan de voorzijde een topgevel van drie traveeën; vensters ter weerszijden van de inlaadopeningen. In de vrijliggende zijgevel vensters van verschillende omvang en een reeks staafankers.
[Rijksmonument] Huis met eenvoudige gevel met rechte kroonlijst met tympaan. Gebeeldhouwde deur. Levensboom in bovenlicht. (gevel XVIII; ramen XIX).
Geboortehuis van Piet Mondriaan (jr).
Referentie(s): L.van Hoorn-Koster, Het Mondriaan-complex; De bewoningsgeschiedenis van de drie panden op de Kortegracht, FL 23 no 3/4 (november 1993) 34-44.
[Rijksmonument] Huis met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst. (XIX). Thans woont hier de glazenier Alex Luigjes.
Vroeger was hier de Bierbrouwerij, later een zeepziederij 'De Drie Ringen' gevestigd.
Zie ook: Drieringensteeg
Laag woonhuis, daklijst met Lodewijk XVI- tandingen.
[Rijksmonument] Huisnaam: 'Het Jufferengat'. Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. (XVIIa). Maakt deel uit van het Synagoge-complex. Drieringensteeg.
[Rijksmonument] Tuinmuur met ingangspartij, afgedekt met hardstenen platen. Hekpijlers en gesmeed ijzeren hek (XVIIa). Maakt deel uit van het Synagoge-complex; Drieringensteeg.
[Rijksmonument] Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen (XVIIa). Maakt deel uit van het Synagoge-complex; Drieringensteeg, Mikweh
[Rijksmonument] Huis met gepleisterde pilastergevel met rechte kroonlijst en hoog zadeldak. Getoogde ramen.