Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Archiefstukken aanvragen

In ons online archievenoverzicht kunt u zien welke archieven bij ons aanwezig zijn. Wij beheren de archieven van Amersfoort en zeven andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn niet uitsluitend de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet opgeslagen moeten worden in een archiefbewaarplaats, maar ook particuliere archieven uit deze gemeenten.

Archieven inzien
Gedigitaliseerde archiefstukken zijn online te raadplegen. Voor alle niet-gedigitaliseerde stukken kunt u terecht in onze publieksruimte.

Archiefstukken aanvragen
Wilt u informatie uit het archief? Maak dan van tevoren een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (033) 469 5017. Daarbij horen we graag wat u wilt inzien, bij voorkeur zo specifiek mogelijk.

Voor archiefstukken, geef het door als volgt: toegangsnummer - inventarisnummer. (Kopieren - plakken voorkomt typefouten en ligt het juiste voor u klaar bij het bezoek). Of kopieer de link bij het inventarisnummer te vinden onder de drie puntjes (zie de printscreen hieronder). 

2C868647 C2B7 43C4 9FEA 500BF36D654F 

Bij bibliotheekboeken ontvangen we graag de titel van het boek en de plaatsingscode.