Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Bibliotheek

De bibliotheek van Archief Eemland bestaat uit een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en kranten van Amersfoort en de regiogemeenten.

Aanvragen
U kunt de publicaties aanvragen en inzien op de publieksruimte. Wilt u een boek reserveren? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (033) 469 5017.

Vermeld bij uw reservering

  • De titel en de plaatsingscode (bijvoorbeeld G3397)
  • Uw naam en e-mailadres
  • Kies de bezoekdatum waarop u het aangevraagde boek wil inzien.

Kan ik boeken lenen?
Nee. Alle boeken, naslagwerken, tijdschriften, documentatie, genealogieën, scripties en bijzondere werken uit onze bibliotheek worden niet uitgeleend maar kunt u alleen inzien op onze publieksruimte op de 3e etage van het Eemhuis.

Nieuw in de bibliotheek 
De laatste aanwinsten vindt u in ons tweemaandelijks overzicht.

Titel Inhoud Plaatsingscode
Brieven uit Deshima  Het manuscript van Ennius H. Bergsma over de reis, 200 jaar geleden, van Jan Cock Blomhoff en Titia Bergsma, met hun zoontje, naar Japan.
Met kopieën van de aantekeningen die Ennius H. Bergsma over de reis heeft verzameld.
6781
Afgemarcheerd! De ontwapening van 13.000 Duitse soldaten in afwachting van hun voettocht naar Duitsland : Leusden 9 - 23 mei 1945
Een met veel foto’s geïllustreerd boek over de ontwapening na de bevrijding van Duitse soldaten vanuit Leusden.
6782
Heilige huizen Mooie wandelgids met wandelroutes in Amersfoort langs religieus erfgoed waaronder verschillende kerken en kloosters.  6783