Logo - Archief Eemland


Foto's

Wil je weten hoe Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Soest en Woudenberg er vroeger uitzagen? Bekijk onze fotocollectie met meer dan 50.000 afbeeldingen, dia's, negatieven en prentbriefkaarten. Sommige foto's kunnen alleen bij Archief Eemland in het Eemhuis bekeken worden in verband met het auteursrecht.

Auteursrecht?

Wanneer afbeeldingen op het internet staan, wil dat niet altijd zeggen dat ze vrij zijn van rechten. Op alle afbeeldingen van fotografen berust auteursrecht. Het auteursrecht komt na het overlijden van de fotograaf in handen van de erfgenamen en blijft tot 70 jaar na dit overlijden in stand. Dit betekent dat je het materiaal in deze periode niet mag gebruiken zonder toestemming van de rechthebbenden. Meer weten over auteursrecht?

Creative Commons

Bij de foto's die te downloaden zijn, staat aangegeven welke voorwaarden er aan verder gebruik gesteld worden.

 PDM Public Domain Mark 1 Van dit werk is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtelijke beperkingen op rusten.
 CC BY Naamsvermelding 4.0 Internationaal Je bent vrij om het werk te delen en om het werk te bewerken.
 CC BY-NC Naamsvermelding-Niet commercieel 4.0 Internationaal Je bent vrij om het werk te delen en om het werk te bewerken, voor niet-commerciële doeleinden.
CC BY-SA  Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported                          Je bent vrij om het werk te delen en om het werk te bewerken, onder dezelfde licentie als het originele werk.