Logo - Archief Eemland

Foto's

Wil je weten hoe Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Soest en Woudenberg er vroeger uitzagen? Bekijk onze fotocollectie met meer dan 50.000 afbeeldingen, dia's, negatieven en prentbriefkaarten. Sommige foto's kunnen alleen in onze publieksruimte bekeken worden in verband met het auteursrecht. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden. 

Tip: klik bij het filter 'Auteursrechthebbende' op Archief Eemland. Dan krijgt u geen foto's te zien die thuis niet zichtbaar zijn, vaak ook gelijk te downloaden.

Auteursrecht?

Wanneer afbeeldingen op het internet staan, wil dat niet altijd zeggen dat ze vrij zijn van rechten. Op alle afbeeldingen van fotografen berust auteursrecht. Bij elke afbeelding staat aangegeven wat ermee gedaan mag worden en wie eventueel de rechthebbenden is. Het auteursrecht komt na het overlijden van de fotograaf (vervaardiger) in handen van de erfgenamen en blijft tot 70 jaar na dit overlijden in stand. Meer weten over auteursrecht?

Creative Commons

Bij de foto's die te downloaden zijn, staat aangegeven welke voorwaarden er aan verder gebruik gesteld worden.

PDM
Public Domain Mark 1 Van dit werk is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtelijke beperkingen op rusten.
CC BY Naamsvermelding 4.0 Internationaal Je bent vrij om het werk te delen en bewerken.
CC BY-NC Naamsvermelding-Niet commercieel 4.0 Internationaal Je bent vrij om het werk te delen en bewerken, voor niet-commerciële doeleinden.
CC BY-SA
Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported               Je bent vrij om het werk te delen en bewerken, onder dezelfde licentie als het originele werk.