Let op! Met ingang van maandag 25 mei zijn wij elke maandag gesloten. 

Alleen op afspraak

Onze publieksvloer op de derde verdieping van het Eemhuis is weer open. Bouwdossiers en bouwtekeningen zijn alleen op afspraak in te zien. Maak van tevoren een afspraak via archiefeemland@amersfoort.nl of bel (033) 469 5017. Een van onze publieksarchivarissen neemt dan contact met u op. Meer weten? Kijk op deze pagina.

Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwdossier of bouwtekening van een pand? Zoekt u bouwwerken van een bepaalde architect? Bij Archief Eemland kunt u terecht voor bouwdossiers en -tekeningen van Amersfoortse (monumenten)panden uit de periode 1856 tot en met 1990. 

Bouwtekeningen Monumentenzorg Amersfoort

Op deze webpagina kunt u de gedigitaliseerde bouwtekeningen raadplegen van monumentale panden van 1835 tot 1985.

 

Bouwtekeningen Eemnes

  • Een digitale kopie van bouwdossiers- en tekeningen van de gemeente Eemnes over de periode 1947 tot 2017 zijn online aan te vragen via het E-loket bouwdossier.
  • Stukken van vóór 1947 kunnen bezoekers opvragen bij Archief Eemland. Een papieren versie is te raadplegen op de publieksruimte op de derde verdieping van het Eemhuis. Maak een afspraak via mail archiefeemland@amersfoort.nl. Vermeld hierin duidelijk welk adres u zoekt. 
  • Bouwtekeningen van 2017 tot heden zijn te raadplegen bij de gemeente Eemnes. Hiervoor maakt u eerst een afspraak. Dit kan per e-mail info@eemnes.nl of telefonisch via 14 035.

Het E-loket bouwdossier is een twee maanden durend pilotproject van Archief Eemland en de gemeente Eemnes om de beschikbaarstelling van gedigitaliseerde bouwdossiers te testen en de dienstverlening te optimaliseren.

Bouwtekeningen Hoogland, Eemnes, Renswoude en Woudenberg
De index op deze bouwtekeningen is te raadplegen via onze website.