Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwdossier of bouwtekening van een pand? Zoekt u bouwwerken van een bepaalde architect? Bij Archief Eemland kunt u terecht voor bouwdossiers en -tekeningen van Amersfoortse (monumenten)panden uit de periode 1856 tot en met 1990. Bouwdossiers en bouwtekeningen zijn alleen op afspraak in te zien. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 033. Dat kan tot één werkdag van tevoren. De archiefstukken liggen op de afgesproken tijd voor u klaar.

Bouwtekeningen Eemnes

  • Een digitale kopie van bouwdossiers- en tekeningen van de gemeente Eemnes over de periode 1947 tot 2017 zijn online aan te vragen via het E-loket bouwdossier.
  • Stukken van vóór 1947 kunnen bezoekers opvragen bij Archief Eemland. Een papieren versie is te raadplegen op de publieksruimte op de derde verdieping van het Eemhuis. Maak een afspraak via 14 033. 
  • Bouwtekeningen van 2017 tot heden zijn te raadplegen bij de gemeente Eemnes. Hiervoor maakt u eerst een afspraak. Dit kan per e-mail info@eemnes.nl of telefonisch via 14 035.

Het E-loket bouwdossier is een twee maanden durend pilotproject van Archief Eemland en de gemeente Eemnes om de beschikbaarstelling van gedigitaliseerde bouwdossiers te testen en de dienstverlening te optimaliseren.

Bouwtekeningen Hoogland en Woudenberg
De bouwtekeningen zijn te raadplegen via onze website. 

Bouwtekeningen Monumentenzorg
Op deze webpagina kunt u bouwtekeningen raadplegen van monumentale panden van 1835 tot 1985.

In ons online archievenoverzicht kunt u zien welke archieven bij ons aanwezig zijn. Wij beheren de archieven van Amersfoort en acht andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn niet uitsluitend de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden in een archiefbewaarplaats, maar ook archieven van particulieren uit deze gemeenten. Bekijk dit instructiefilmpje wanneer u stukken wil aanvragen.