Opvragen bouwtekeningen en bouwdossiers van Amersfoortste panden

Archief Eemland beheert bouwdossiers van Amersfoort en Hoogland van 1856 tot en met 2011. Dit zijn dossiers achter verleende bouwvergunningen. Wilt u bouwdossiers- of bouwvergunningen opvragen? 

Stuur ons een e-mail via archiefeemland@amersfoort.nl met de volgende gegevens:

  1. Straatnaam en huisnummer van het pand.
  2. Waar u naar op zoek bent, eventueel over welk deel van het pand of perceel (bijvoorbeeld: plattegronden, constructietekeningen, originele bouw/laatst vergunde toestand of een bepaald rapport).
  3. Reden van de aanvraag: welke bouwplannen heeft u?
  4. Een telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken met vragen.

Dossiers vanaf bouwjaar 2011 kunt u opvragen bij de afdeling Vergunningen van de gemeente Amersfoort.  Bouwtekeningen van monumenten in Amersfoort van 1835 tot 1985 zijn vrij te gebruiken en te downloaden op deze webpagina. Weten wat is aangemerkt als monument? Klik op deze link. 

Vervolg van uw aanvraag

  • Het verwerken van een aanvraag duurt vijf werkdagen. De bouwdossiers van 1985 tot 2011 zijn gedigitaliseerd. Bouwdossiers, -tekeningen en andere bestanden uit deze periode kunnen wij u per mail toesturen.  
  • Soms kunnen we uw aanvraag volledig digitaal afhandelen. In andere gevallen nodigen we u uit om de stukken op papier in te zien op onze publieksruimte op de derde verdieping van het Eemhuis. Neem bij bezoek een USB-stick mee zodat u eventele scans gelijk digitaal heeft. Foto's maken mag uiteraard ook. 
  • Let op: op documenten en tekeningen in bouwdossiers rust Auteursrecht. Daarom kunnen die niet online getoond worden. Scans en kopieen zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. U mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.
  • Dienstverlening en beschikbaarstelling van bouwdossiers is kosteloos, zowel bij digitale als fysieke dienstverlening. Als het dossier niet digitaal beschikbaar is en wij voor u scans maken, brengen we daarvoor kosten in rekening. Kijk voor meer informatie op onze tarievenpagina.

Bouwdossiers, en bouwtekeningen van omliggende gemeenten 

Eemnes bouwdossiers met bouwjaar 1947-2017 zijn op te vragen via de website bouwdossiers.archiefeemland.nl

Bouwdossiers van Renswoude, Woudenberg, Leusden, Baarn en Soest zijn op te vragen bij deze gemeenten. 

In sommige gevallen kunt u voor oude dossiers van bovenstaande gemeenten (tot ca. 1930) bij ons terecht. Kijk in deze vergunningenindex.