Opvragen bouwtekeningen en bouwdossiers van Amersfoortste panden

Archief Eemland beheert bouwdossiers van Amersfoort en Hoogland van 1856 tot en met 2011. Dit zijn dossiers achter verleende bouwvergunningen. Wilt u een bouwdossier opvragen? 

Stuur een e-mail aan archiefeemland@amersfoort.nl met de volgende gegevens:

  1. Straatnaam en huisnummer van het pand.
  2. Waar u naar op zoek bent, eventueel over welk deel van het pand of perceel (bijvoorbeeld: plattegronden, constructietekeningen, originele bouw/laatst vergunde toestand of een bepaald rapport).
  3. Reden van de aanvraag: welke bouwplannen heeft u?
  4. Een telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken in het geval van vragen.

Dossiers vanaf bouwjaar 2011 kunt u opvragen bij de afdeling Vergunningen van de gemeente Amersfoort.
Bouwtekeningen van monumenten in Amersfoort met (ver)bouwjaar tussen 1835 en 1985 zijn vrij te gebruiken en te downloaden op deze webpagina, scroll naar beneden. 

Vervolg van uw aanvraag

  • Houd rekening met een verwerkingstijd van vijf werkdagen voor uw aanvraag.
  • Bouwdossiers met vergunningsjaar van 1980 tot 2011 zijn gedigitaliseerd en kunnen wij per mail toesturen.
  • Bouwdossiers met vergunningsjaar tot 1980 zijn nog niet (geheel) digitaal. In dat geval zullen we u uitnodigen om een afspraak te maken zodat u het origineel kan inzien op onze studiezaal. Soms kunnen we uw vraag ook digitaal afhandelen. Neem bij bezoek een usb-stick mee zodat u eventele scans (indien de materiële staat scannen toelaat) gelijk digitaal heeft. Foto's maken mag uiteraard ook.
  • Let op: op documenten en tekeningen in bouwdossiers rust Auteursrecht. Daarom kunnen deze niet online getoond worden. Scans en kopieën zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. U mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.
  • Dienstverlening en beschikbaarstelling van bouwdossiers is kosteloos, zowel bij digitale als fysieke dienstverlening. Als het dossier niet digitaal beschikbaar is en wij voor u meer dan vijf scans maken, brengen we daarvoor kosten in rekening. Meer informatie staat op onze tarievenpagina.

Bouwdossiers, en bouwtekeningen van omliggende gemeenten 

Eemnes bouwdossiers met bouwjaar 1947-2017 zijn op te vragen via de website bouwdossiers.archiefeemland.nl

Bouwdossiers van Renswoude, Woudenberg, Leusden, Baarn en Soest zijn op te vragen bij deze gemeenten. In sommige gevallen kunt u voor oude dossiers van bovenstaande gemeenten (tot ca. 1930) bij ons terecht. Kijk in deze vergunningenindex.

Hieronder staan bouwtekeningen van monunmenten in Amersfoort met (ver)bouwjaar tussen 1835 en 1985. Deze zijn vrij te gebruiken.