Wilt u een of meerdere archiefstuk inzien? Veel is nog niet digitaal, tenzij een paperclip-symbool naast de beschrijving staat. U bent van harte welkom op onze publieksvloer om archiefstukken in te zien op afspraak. Geef hierbij alstublieft bij 'Stukken' het toegangsnummer (het dikgedrukte bovenaan de pagina) en het inventarisnummer aan. Tot op de 3e verdieping van het Eemhuis!

Wij beheren de archieven van Amersfoort en zeven andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn zowel de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden als ook archieven van particulieren, bedrijven en verenigingen uit deze gemeenten.

Uw zoekacties: Collectie Wim van Beek, 1920-2004

0885 Collectie Wim van Beek, 1920-2004

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Deze collectie is samengesteld door Wim van Beek en bevat een overzicht van de fiets- en motorfietshandel en garagebedrijf van zijn grootvader Willem van Beek (1884-1962), Garage Motorhuis, later Rijwiel- en motorhandel BEKO, en van het garage- en automobielbedrijf Alex van Keulen waar zijn vader Henk van Beek (1908-1971) medefirmant was
Wim van Beek heeft foto's en divers ander materiaal in plakboeken geordend
Wim van Beek heeft samen met zijn partner Wouter Spies een collectie ondergebracht bij het Stadsarchief Amsterdam https://archief.amsterdam/inventarissen/content.nl.pl?query=spies&qtype=0&x=0&y=0

Kenmerken

Datering:
1920-2004
TE RAADPLEGEN IN:
Amersfoort
Soort toegang:
Plaatsingslijst
Openbaarheid:
Volledig op een enkel stuk na.
Omvang:
0,8 m
Herkomst:
Schenking
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0885 Collectie Wim van Beek, 1920-2004
VERKORT:
NL-AmfAE 0885
Archiefvormer(s):