Wilt u een of meerdere archiefstuk inzien? Veel is nog niet digitaal, tenzij een paperclip-symbool naast de beschrijving staat. U bent van harte welkom op onze publieksvloer om archiefstukken in te zien op afspraak. Geef hierbij alstublieft bij 'Stukken' het toegangsnummer (het dikgedrukte bovenaan de pagina) en het inventarisnummer aan. Tot op de 3e verdieping van het Eemhuis!

Wij beheren de archieven van Amersfoort en zeven andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn zowel de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden als ook archieven van particulieren, bedrijven en verenigingen uit deze gemeenten.

Uw zoekacties: Commissie straatweg Baarnse Dijk - Amersfoortse Postweg of z...

0412 Commissie straatweg Baarnse Dijk - Amersfoortse Postweg of zogenaamde Oranjeboom te Baarn, 1827-1879

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Literatuur: H.M.M. van Vugt, "Tolheffing aan de Eemweg en de Stationsweg" (Baarn, uitgave Historische Kring Baerne, 1993).
De weg loopt van de Amersfoortsche Postweg, op het punt waar de Engelaan begint, loopt door de Engelaan, langs de tuin van Mevrouw de Douairiere Six, achter de kerk om, door de zogenaamde Papen en Brinksteegen naar de Baarnsche Dijksche weg, met een lengte van 2555 meter. Zie ook inv.nr. 3 agendanr. 28
In 1879 is de concessie van deze weg overgegaan in handen van de gemeente Baarn

Kenmerken

Datering:
1827-1879
TE RAADPLEGEN IN:
Amersfoort
Soort toegang:
plaatsingslijst
Openbaarheid:
volledig
Omvang:
0,2 meter
Literatuur:
H.M.M. van Vugt, Tolheffing aan de Eemweg en de Stationsweg. Uitgave Historische Kring Baerne, (Baarn, 1993)
Herkomst:
wet
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0412 Commissie straatweg Baarnse Dijk - Amersfoortse Postweg of zogenaamde Oranjeboom te Baarn, 1827-1879
VERKORT:
NL-AmfAE 0412
Geografische namen: