Wilt u een of meerdere archiefstuk inzien? Veel is nog niet digitaal, tenzij een paperclip-symbool naast de beschrijving staat. U bent van harte welkom op onze publieksvloer om archiefstukken in te zien op afspraak. Geef hierbij alstublieft bij 'Stukken' het toegangsnummer (het dikgedrukte bovenaan de pagina) en het inventarisnummer aan. Tot op de 3e verdieping van het Eemhuis!

Wij beheren de archieven van Amersfoort en zeven andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn zowel de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden als ook archieven van particulieren, bedrijven en verenigingen uit deze gemeenten.

Uw zoekacties: H. Molendijk, burgemeester van Amersfoort, 1953-1966

0218 H. Molendijk, burgemeester van Amersfoort, 1953-1966

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3 Beschrijving bij de erepenning van de gemeente Amersfoort toegekend aan de H. Molendijk op 18 september 1962, overwegende dat de heer Molendijk zich tijdens zijn ambtsperiode als burgemeester van Amersfoort van 1 november 1946 tot 31 januari 1961 grote verdiensten voor de gemeente en de stedelijke gemeenschap heeft verworven, uitgereikt op 2 januari 1963
0218 H. Molendijk, burgemeester van Amersfoort, 1953-1966
3
Beschrijving bij de erepenning van de gemeente Amersfoort toegekend aan de H. Molendijk op 18 september 1962, overwegende dat de heer Molendijk zich tijdens zijn ambtsperiode als burgemeester van Amersfoort van 1 november 1946 tot 31 januari 1961 grote verdiensten voor de gemeente en de stedelijke gemeenschap heeft verworven, uitgereikt op 2 januari 1963
Datering:
1963
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Datering:
1953-1966
Soort toegang:
plaatsingslijst
TE RAADPLEGEN IN:
Amersfoort
Auteur:
C. van Beek
Openbaarheid:
volledig
Omvang:
0,1 meter
Herkomst:
schenking
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0218 H. Molendijk, burgemeester van Amersfoort, 1953-1966
VERKORT:
NL-AmfAE 0218
Geografische namen: