In ons online archievenoverzicht kunt u zien welke archieven bij ons aanwezig zijn. Wij beheren de archieven van Amersfoort en acht andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn niet uitsluitend de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden in een archiefbewaarplaats, maar ook archieven van particulieren uit deze gemeenten. Bekijk dit instructiefilmpje wanneer u stukken wil aanvragen. 
Uw zoekacties: Schoolkledingcommissie te Baarn, 1919-1946

0406 Schoolkledingcommissie te Baarn, 1919-1946

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: trefwoord:Baarn
beacon
 
 
Inventaris
De Schoolkledingscommissie ie een commissie die overeenkomstig artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 19 november 1900 (S. 202) de verstrekking van kleding aan kinderen ten doel stelt om zo het schoolbezoek te bevorderen. Zij krijgt hiervoor subsidie van de gemeente. Wanneer de commissie in Baarn is opgericht is niet bekend. Vast staat dat op 31 januari 1919 al een verordening regelende de werkkring van de commissie door de gemeenteraad is vastgesteld. De Commissie is vanaf 1937 een sub-commissie van de Commissie tot Samenwerking inzake de Armenverzorging (zie bnr. 0421) in de gemeente Baarn. In 1942 is de commissie opgeheven en zijn de werkzaamheden overgedragen aan de gemeentelijke dienst voor sociale zorg

Kenmerken

Datering:
1919-1946
TE RAADPLEGEN IN:
Amersfoort
Soort toegang:
inventaris
Openbaarheid:
volledig
Omvang:
0,05 meter
Herkomst:
wet
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0406 Schoolkledingcommissie te Baarn, 1919-1946
VERKORT:
NL-AmfAE 0406
Geografische namen:
Archiefvormer(s)::
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.