In ons online archievenoverzicht kunt u zien welke archieven bij ons aanwezig zijn. Wij beheren de archieven van Amersfoort en acht andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn zowel de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden als ook archieven van particulieren, bedrijven en verenigingen uit deze gemeenten.

Uw zoekacties: Collectie stukken afkomstig van mej. A. Thien, 1910-1958

0391 Collectie stukken afkomstig van mej. A. Thien, 1910-1958

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Deze collectie is aangetroffen in een archiefdoos bij verpleeghuis Lisiduna te Leusden. De stukken geven informatie over het de drukkerij en katholiek dagblad De Eembode. Directeur was J.J. Thien. In 1936 werden drukkerij en krant verkocht aan de uitgeversmaatschappij Neerlandia. In 1943 werd drukkerij De Eembode verkocht aan een "protestant". Na WOII was zijn dochter A. Thien hoofd van het bijkantoor te Amersfoort voor het Utrechtsch Katholiek Dagblad Het Centrum.

Kenmerken

Datering:
1910-1958
TE RAADPLEGEN IN:
Amersfoort
Openbaarheid:
Volledig
Omvang:
0,1 meter
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0391 Collectie stukken afkomstig van mej. A. Thien, 1910-1958
VERKORT:
NL-AmfAE 0391
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.