Wilt u een of meerdere archiefstuk inzien? Veel is nog niet digitaal, tenzij een paperclip-symbool naast de beschrijving staat. U bent van harte welkom op onze publieksvloer om archiefstukken in te zien op afspraak. Geef hierbij alstublieft bij 'Stukken' het toegangsnummer (het dikgedrukte bovenaan de pagina) en het inventarisnummer aan. Tot op de 3e verdieping van het Eemhuis!

Wij beheren de archieven van Amersfoort en zeven andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn zowel de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden als ook archieven van particulieren, bedrijven en verenigingen uit deze gemeenten.

Uw zoekacties: Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA), 1992-2010

0334 Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA), 1992-2010

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
De doelstelling van de SGLA is de bevordering en de bescherming van de kwaliteit van het woon- en leefklimaat in Amersfoort en de regio. Deze doelstelling is uitgesplitst in een aantal subdoelstellingen
1. meer aandacht voor de wensen van de burgers bij de voor de leefbaarheid belangrijke besluitvorming van de gemeente
2. Behoud en versterking van goen, natuurwaarden, leefruimte - in relatie tot de dichtheid en de geaardheid van de stedelijke bebouwing - en milieu (groenbeheer, groenbehoud en groenvermeerdering in en om de stad)
3. Bereikbaarheid gehele stad en een goede verkeersstructuur, evenals het voorkomen van parkeerproblemen
4. Passende culturele- en andere uitgaansvoorzieningen
5. Aandacht voor de sociale aspecten van leefbaarheid
6. Ontwikkelinng hoogwaardige binnenstad

Hoe probeert de SGLA haar doelstellingen te realiseren: Beïnvloeden van beslissingen die voor de leefbaarheid belangrijk zijn. De beïnvloeding vindt plaats d.m.v. het indienen van inspraakreacties op relevante onderwerpen die deel uitmaken van de SGLA-speerpunten, politieke contacten, het uitbrengen van persberichten, etc.

Zowel op stedelijke onderwerpen als onderwerpen in de wijken werkt het SGLA-bestuur nauw samen met de aangesloten en individuele leden en adviseurs. De SGLA ondersteunt de groeperingen indien gewenst met bevoorbeeld:
politieke contacten, publiciteit, kennis over het gemeentelijk inspraakproces

Kenmerken

Datering:
1992-2010
Soort toegang:
plaatsingslijst
Inhoud/samenvatting:
7 m
Depotlocatie:
Amersfoort
Auteur:
C. van Beek
Openbaarheid:
volledig
Herkomst:
Schenking
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0334 Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA), 1992-2010
VERKORT:
NL-AmfAE 0334
Geografische namen: