In ons online archievenoverzicht kunt u zien welke archieven bij ons aanwezig zijn. Wij beheren de archieven van Amersfoort en acht andere gemeenten uit de regio Eemland. Dit zijn niet uitsluitend de gemeentearchieven die volgens de Archiefwet bewaard moeten worden in een archiefbewaarplaats, maar ook archieven van particulieren uit deze gemeenten. Bekijk dit instructiefilmpje wanneer u stukken wil aanvragen. 
Uw zoekacties: Corona-collectie Eemland, 2020-2021
x0721 Corona-collectie Eemland, 2020-2021
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

0721 Corona-collectie Eemland, 2020-2021
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
Amersfoort
Foto's Amersfoort
CAE 0272 Het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis dat in februari 2021 werd getroffen door een ongekende grote corona-uitbraak. De uitbraak begon enkele dagen nadat op 30 januari bewoners hun eerste coronaprik kregen. Het Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant meldde op 17 februari 2021 dat bijna twee derde van de 106 bewoners besmet waren met het coronavirus en tien van de zeventig positief geteste bewoners waren overleden, 16-02-2021.
Erfgoedstuk
0721 Corona-collectie Eemland, 2020-2021
Amersfoort
Foto's Amersfoort
CAE 0272
Het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis dat in februari 2021 werd getroffen door een ongekende grote corona-uitbraak. De uitbraak begon enkele dagen nadat op 30 januari bewoners hun eerste coronaprik kregen. Het Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant meldde op 17 februari 2021 dat bijna twee derde van de 106 bewoners besmet waren met het coronavirus en tien van de zeventig positief geteste bewoners waren overleden, 16-02-2021.
Erfgoedstuk
Beschrijving:
Het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis dat in februari 2021 werd getroffen door een ongekende grote corona-uitbraak. De uitbraak begon enkele dagen nadat op 30 januari bewoners hun eerste coronaprik kregen. Het Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant meldde op 17 februari 2021 dat bijna twee derde van de 106 bewoners besmet waren met het coronavirus en tien van de zeventig positief geteste bewoners waren overleden
Opmerkingen:
De foto is gepubliceerd in het Amersfoort-katern van het AD / Amersfoortse Courant, p. 2-3 van 17-02-2021
Datering:
16-02-2021
Vervaardiger:
Saskia Berdenis van Berlekom
Adres:
Amersfoort, Sinte Brandaenstraat 4
Lokatie:
Kruiskamp
Kenmerken
Datering:
2020-2021
Inhoud/samenvatting:
Beelden en andere materialen verzameld tijdens de coronapandemie. Sinds 11 maart 2020 wordt de uitbraak van het coronavirus COVID-19 erkend als een pandemie door de WHO.
Openbaarheid:
Volledig
Herkomst:
Schenking
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Archief Eemland, Amersfoort. Toegang 0721 Corona-collectie Eemland, 2020-2021
VERKORT:
NL-AmfAE 0721
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS