Logo - Archief Eemland

Zoeken door alles

Huisregels & tarieven

Huisregels

Archief Eemland is onderdeel van het Eemhuis. De huisregels van het Eemhuis zijn bij ons ook van kracht. Daarbij zijn een aantal huisregels specifiek voor Archief Eemland van toepassing. 

 1. Wanneer u zich bij uw eerste bezoek meldt bij de balie vragen we u een bezoekersinformatie-formulier in te vullen met uw contactgegevens. U krijgt van ons uw eigen pasnummer waarmee u bij een volgende keer op dit pasnummer stukken kunt aanvragen. Uw gegevens worden standaard 6 maanden bewaard in ons registratiesysteem. Dit wordt gedaan om de laatste gebruiker van een archiefstuk te kunnen achterhalen.
 2. Jassen, tassen en andere spullen dient u op te bergen in onze garderobe of in één van de gratis beschikbare kluisjes.
 3. Eten en drinken is niet toegestaan in de publieksruimte. In het Eemhuis zijn er maar liefst 3 horeca gelegenheden waar u iets kunt eten en/of drinken.
 4. Pennen zijn niet toegestaan in de publieksruimte. Een laptop of tablet wel. Tevens zijn er potloden en notitieblokjes aanwezig.
 5. Overleggen kan op gedempte toon.
 6. De archiefstukken zijn soms kwetsbaar. Daarom vragen we u zorgvuldig om te gaan met de stukken die u ter inzage krijgt en ze in dezelfde staat en volgorde terug te geven:
  • Bekijk elk archiefstuk apart
  • Werk met schone handen
  • Leg archiefstukken plat op tafel
  • Gebruik bij het inzien van ingebonden stukken leeskussens
  • Archiefstukken die niet of beperkt openbaar zijn mogen niet gefotografeerd worden. Lees hier meer over de openbaarheid van archiefstukken. 

Tarieven dienstverlening

De toegang tot onze publieksruimte, onze expositie 'Van Werk- tot Broedplaats. Wonen en werken in het Eemkwartier', en het gebruik van de aanwezige apparatuur is gratis. Wanneer u op onze publieksruimte zelf scans met de (A0 formaat) bouwtekeningenscanner maakt is het kosteloos. Neem daarvoor wel een usb-stick mee. Als wij voor u scans of kopieën maken, brengen wij de volgende kosten in rekening. 

Dienstverlening                                                     

Kosten         

Kopie of scan* per A3, A4 of microfiche €​ 0,30**
Usb-stick € 5,75
Kopie bouwtekeningen op aanvraag (via externe drukker)    
Administratiekosten tot 5 kopieën € 5,00
Administratiekosten vanaf 5 kopieën € 10,00
Kopie bouwtekening per A0, A1 of A2 in zwart-wit € 5,75
Kopie bouwtekening per A0, A1 of A2 in kleur € 12,00

* Kopie = kopie op papier, Scan = een digitale kopie (opslaan op een usb-stick of versturen).

** met een minimumbedrag van € 1,50. De eerste vijf scans zijn gratis.

Onderzoek in opdracht

U kunt Archief Eemland ook opdracht geven om historisch onderzoek te doen. Dat kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het eerste kwartier is gratis. Daarna brengen we per kwartier € 17,50 in rekening, met een maximum van twee uur.