Voedsel in Amersfoort, toen en nu

Waarom voedsel? Anno 2015 is het voor de meeste Amersfoorters vanzelfsprekend dat er (minstens) drie maal daags een maaltijd op tafel staat. Desondanks is er steeds meer belangstelling voor de herkomst van voedsel; het verbouwen en produceren, de manier waarop voedsel gedistribueerd wordt. Voedsel staat weer op de agenda, maar anders dan vroeger. Vroeger was voedselproductie rondom de stad bittere noodzaak, daarom lag het regelen ervan in handen van het stadsbestuur. Nu zien we voedsel in en rond de stad terug in de vorm van kleinschalige, culturele initiatieven, tijdelijke pop-up projecten en soms gecombineerd met recreatie, natuureducatie, zorg of energieproductie.

Onderschrift foto:
Nijverheidsweg, met verloren lading aardappelen nabij de groente- en fruitveiling. Linksachter schoorsteen en gebouwen van Polak's Frutal Works. 1950-1965. Fotograaf onbekend.