Service en reglement


Op welke services kunt u rekenen?

De servicenormen van Archief Eemland maken onderdeel uit van de servicenormen van de gemeente Amersfoort.

wifiBij Archief Eemland kunt u gebruikmaken van een gratis wifi netwerk. Aan de werkplekken zijn stroompunten aanwezig voor het gebruik van uw eigen laptop of tablet.

• U kunt rekenen op personeel dat u de helpende hand biedt bij het gebruik van het archief. Daar hoort bij dat we u informeren over de beschikbaarheid en openbaarheid van de archieven en dat we u attenderen op archieven en publicaties die voor uw onderzoek van belang kunnen zijn. Verder helpen onze medewerkers u bij kleine problemen, bijvoorbeeld op het gebied van oud schrift.

• Archieven en collecties kunt u kosteloos raadplegen in de studiezaal. U kunt direct diverse publicaties inzien. Met behulp van leesapparaten zijn de microfiches te raadplegen.

• Als u een brief stuurt met een verzoek om informatie, krijgt u binnen tien werkdagen een ontvangstbevestiging of een behandelingsbericht. Als u een e-mail stuurt met een verzoek om informatie, krijgt u binnen twee werkdagen per e-mail een ontvangstbevestiging of een behandelingsbericht. Wanneer aan de afhandeling kosten zijn verbonden dan worden deze van tevoren medegedeeld.

• Wanneer u materiaal uit het depot aanvraagt, streven wij ernaar dat u niet langer hoeft te wachten dan 30 minuten.

• U kunt met behulp van een zelf meegebrachte camera (zonder flits) reproducties maken van documenten. Afbeeldingen uit de fotocollectie kunt u via onze website bestellen. De afdrukken worden u binnen vijftien dagen toegestuurd, gerekend vanaf het moment dat de betaling binnen is.

• U kunt betaalde services afnemen zoals betaald archiefonderzoek en het laten maken van kopie.  

Reglement

Huisregels Archief Eemland