Thematische interviews

Deze interviews zijn toegespitst op persoonlijke belevenissen, zoals oud- burgemeesters van Amersfoort die vertellen over hun periode als eerste burger van de stad. In de collectie zijn ook interviews aanwezig over het leven van een kloosterzuster en het bijzondere verhaal van Barbara Mooyaart-Doubleday, vertaalster van het Anne Frank boek.

geluid icoon2 Diversen geluidsfragmenten

 

Barbara Mooyaart-Doubleday
Het volledig interview vindt u in collectie DAGAL2  Barbara Mooyaart

Barbara Mooyaart is een jonge Engelse vrouw, getrouwd met een Amersfoorter. Ze heeft in 1952 Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, in het Engels vertaald. Zij kreeg een warme relatie met Anne's vader Otto Frank die haar werk nauwkeurig volgde.

In 1952 Barbara Mooyaart translated the Diary of Anne Frank from the Dutch into English. She developed a warm relationship with Otto, Anne Frank's father. He followed her work closely making sure even the smallest details were correct.

     

Tijdsduur 04:28 min.

Kloosterzuster M.I.Overbeek
Het volledig interview vindt u in collectie GAG16Zuster Jo Overbeek

Zuster Jo Overbeek is een religieuze van de Congregatie van de Zusters van St. Jozef opgegroeid op de familieboerderij in Twente. Zij beschrijft de veranderingen in het kloosterleven in de jaren '60 onder andere de zorgvuldige manier waarop het oude habijt werd vervangen door meer moderne kleding.

   

Tijdsduur: 03:11 min.