Film & geluid

Het audiovisueel materiaal in Archief Eemland is afkomstig van particulieren die beeldmateriaal schenken of uitlenen. De av-collectie is online te bekijken. Wel kunt u de omschrijvingen doorzoeken via de bibliotheek. U kunt daar een aanvraag doen om een dvd te bekijken in onze publieksruimte.

Filmcollectie Omroep Amersfoort

Archief Eemland beheert de collectie van Omroep Amersfoort. Een deel van deze collectie is gedigitaliseerd en online beschikbaar gemaakt. Via onderstaand zoekveld kunt u deze bekijken. De digitale collectie zal binnenkort worden uitgebreid. Geboren Amersfoorters, Nieuwe Amersfoorters, Ondernemers

Vrij zoeken

Disclaimer audiovisueel materiaal

Collectie Oral History interviews

Oral History, ofwel mondelinge geschiedenis, is het vastleggen en bewaren van de geschiedenis in de vorm van verhalen. Mondelinge geschiedenis schept een levendiger en persoonlijker beeld van ons verleden, omdat mensen zelf aan het woord zijn over hun eigen belevenissen in het dagelijks leven.

De Oral History collectie van Archief Eemland bestaat op dit moment uit ongeveer 200 interviews. Download hier de index voor alle interviews. Alle interviews zijn te beluisteren in de Publieksruimte. Een aantal fragmenten van deze interviews kunt u hier beluisteren.

Geboren amersfoorters nieuwe amersfoorters Ondernemers2 Thematische interviews