Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwdossier of bouwtekening van een bepaald adres? Zoekt u bouwwerken van een bepaalde architect? Doet u bouwhistorisch onderzoek? Of wilt u meer te weten komen over de historische achtergrond van een adres?

Via MijnAdres.org kunt u online zoeken in het Amersfoortse bouwhistorisch archief van 1856 tot 2011.

Veelgestelde vragen over MijnAdres

 1. Heeft u de betreffende informatie gevonden?
  U kunt het adres of het dossiernummer uit de zoekresultaten aan de publieksarchivarissen geven. Het dossiernummer is het bovenste nummer dat in het zoekresultaat verschijnt.
 2. Ik kan een bouwtekening of dossier niet vinden in MijnAdres. Wat moet ik doen?
  Dat kan kloppen. Het overzicht in MijnAdres.org is niet volledig. Het gaat om de Amersfoortse bouwtekeningen van 1856 tot en met 2011. Mocht u niet de juiste resultaten vinden, dan adviseren wij u contact op te nemen met de publieksarchivarissen via archiefeemland@amersfoort.nl 
 3. Welke bouwtekeningen zijn terug te vinden in MijnAdres?
  Dat zijn de Amersfoortse bouwtekeningen van 1856 tot en met 2011. Van panden die vóór 1856 zijn gebouwd zijn geen bouwtekeningen bewaard. Wel zijn er van deze panden mogelijk latere verbouwtekeningen of, als het om monumenten gaat, restauratietekeningen.

  Maar let op!

  - De originele Amersfoortse bouwtekeningen vanaf 1990 kunt u inzien bij het vergunningenloket van de gemeente Amersfoort.


  - De originele Amersfoortse bouwtekeningen van 1990 en eerder kunt u inzien in de publieksruimtebij Archief Eemland.