Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwdossier of bouwtekening van een bepaald adres? Zoekt u bouwwerken van een bepaalde architect? Doet u bouwhistorisch onderzoek? Of wilt u meer te weten komen over de historische achtergrond van een adres? Op deze pagina kunt u zoeken in het complete bouwhistorisch archief van 1856 tot heden.

Voor of na 1990?

Amersfoortse bouwtekeningen die jonger zijn dan 1990 liggen bewaard bij het vergunningenloket van de gemeente Amersfoort. Bouwtekeningen van 1990 en eerder worden bewaard bij Archief Eemland.

Bouwtekening inzien

Bouwtekeningen jonger dan 1990 kunt u inzien bij het vergunningenloket.
Bouwtekeningen uit 1990 of eerder kunt u inzien bij Archief Eemland.

Via onderstaand zoekvenster kunt u zoeken op adres. U kunt het adres of het dossiernummer uit de zoekresultaten aan de publieksarchivarissen geven. Het dossiernummer is het bovenste nummer dat in het zoekresultaat verschijnt.

Let op: dit overzicht is niet volledig. Mocht u niet de juiste resultaten vinden, dan adviseren wij u contact op te nemen met de publieksarchivarissen via archiefeemland@amersfoort.nl.

Andere gemeenten

Via Uitgebreid zoeken heeft u ook de mogelijkheid om te zoeken in de andere bouwdossiers van de gemeenten Aalburg, Antwerpen, Heusden, Mechelen, Rotterdam, Werkendam en Woudrichem.

Veelgestelde vragen