Vrijwilligers gezocht!

Help mee de collectie van Bunschoten en Spakenburg te ontsluiten
Archief Eemland is voor de gemeente Bunschoten op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de historische fotocollectie digitaal toegankelijk te maken. Bunschoten heeft een rijke cultuurhistorie, veel erfgoed en een sterke eigen culturele identiteit.

Wat gaat u doen?
U gaat aan de slag om de historische collectie met foto’s van de gemeente te beschrijven en te digitaliseren zodat deze via de website www.erfgoedbunschoten.nl toegankelijk gemaakt kan worden voor het publiek. De werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens werkdagen in het gemeentehuis van Bunschoten. Het is ook mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Wat bieden we u?
U werkt samen met andere enthousiaste collega’s en vrijwilligers. U wordt daarbij begeleid door een ervaren fotocollectiebeheerder. U kunt zich verdiepen in de boeiende cultuurgeschiedenis van Bunschoten en Spakenburg. Na een inwerkperiode met een proeftijd voor beide kanten krijgt u een vrijwilligerscontract.

Over Bunschoten
De gemeente Bunschoten bestaat uit de vier kernen Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen en heeft ca. 20.000 inwoners. De gemeente ligt aan het Randmeer en tussen de rivieren de Eem en de Laak en bestaat uit een gepolderd veengebied. Bunschoten is van oudsher een boerendorp met een onvoltooide stadsaanleg die nog stamt uit de Middeleeuwen. Hierdoor zijn middenin het dorp de stadsweiden met contouren van burgwallen behouden. Spakenburg heeft zijn oorsprong in de visserij op de Zuiderzee. Nog steeds ligt de historische museumhaven van Spakenburg vol met houten vissersschepen die onderhouden worden op de historische scheepswerf. Ook zijn er zijn nog enkele dames die zich dagelijks kleden in de typische Spakenburgs klederdracht. Eemdijk ligt aan de westkant langs de rivier de Eem en is van oorsprong een boerendorp, net als de lintbebouwing van Zevenhuizen, dat tussen Bunschoten en Amersfoort in ligt.

Vragen?
Bent u geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis van Bunschoten? En wilt u meer weten over deze vrijwilligersplek? Neem dan contact op met Henk van Tilburg.

Henk van Tilburg is senior collectiebeheerder en expert op het gebied van conservering en ontsluiting van fotocollecties bij Archief Eemland en tegenwoordig ook bij het gemeentearchief van Bunschoten.
Mail hw.vantilburg@amersfoort.nl of bel (033) 4695691 (maandag, donderdag, vrijdag).

donderdag 15 juni 2017