Nieuw! Sportfondsenbad 80 jaar zwemmen in Amersfoort

Naast de fototentoonstelling verschijnt ook het boek ‘Sportfondsenbad, 80 jaar zwemmen in Amersfoort’ van Madeline van Heemstra. De oud-keepster van Oranje en medewerkster van het Sportfondsenbad heeft een gedenkboek samengesteld met verhalen van de gebruikers van het zwembad.

Boek

Meer weten?

Het boek ‘Sportfondsenbad, 80 jaar zwemmen in Amersfoort’ is nu al te bestellen. Stuur een e-mail naar Madeline van Heemstra via info@montwerp.nl

Na 12 oktober is het boek te koop:

  • In de hal van het Sportfondsenbad van 23 t/m 27 oktober tussen 9.00 - 17.00u.
  • Bij de balie van Archief Eemland op de 3e verdieping.
  • Bij De Algemene Boekhandel, Boekhandel Riemer op Emiclaer en Boekhandel Veendendaal,
  • Of stuur een e-mail naar info@montwerp.nl

Over Madeline van Heemstra

De oud-keepster van het Nederlands dames waterpoloteam en medewerkster van het Sportfondsenbad heeft ruim 33 jaar in het Sportfondsenbad gewerkt:
"Ik heb in die lange periode veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt, soms langs de badrand, soms als ‘directeur’ omdat er dan even geen leidinggevende was. Zodoende kun je wel zeggen dat ik de ziel van het bad heb leren kennen. Omdat die niet verloren mag gaan besloot ik vorig jaar oktober een boek samen te stellen met het oog op de naderende sluiting. Zelf wilde ik me deze periode later nog goed kunnen herinneren. Het was een belangrijk deel van mijn leven en ik merkte dat dat voor veel collega’s, bezoekers en sporters ook zo was.”

MvH
Madeline van Heemstra ©Carla van Hal

 

dinsdag 12 september 2017