Archief korfbalvereniging overgedragen

Voorzitter Coen Staal van de christelijke korfbalvereniging MIA droeg op vrijdag 21 april het archief over van de korfbalvereniging aan collectiebeheerder Sjoukje Straub van Archief Eemland. Archief Eemland is blij met de overdracht van het archief dat bestaat uit tientallen clubbladen, meerdere jubileumnummers en een map met notulen, statuten en programmaboekjes.

Korfbalvereniging MIA werd in 1946 opgericht door de heer A.A. Verschoor, docent van de toenmalige Mulo Leusderweg. Hij startte de club met enkele leerlingen en noemde het Mulo In Actie. MIA korfbalde vanaf 1946 op gravel- en grasvelden aan de Leusderweg.

 MiA 2

Op deze foto uit 1968 speelt MIA 1 een kampioenswedstrijd tegen Thor uit Harmelen. Uit de collectie van MIA.

Begin jaren ‘70 verhuisde MIA naar de Liendertsedreef. Kenmerkend voor die periode was de grote betrokkenheid van leden, zelfs hele families, die het ene feest na het andere organiseerden, zoals rommelmarkten, klaverjas- en sinterklaasavonden.

Door de spooruitbreiding verhuisde MIA in 1994 naar de huidige locatie aan de Schothorsterlaan. MIA nam de gloednieuwe accommodatie en velden over van KV Amersfoort. Het moderne kunstgrasveld was aangelegd voor drie vakken, maar korfbal werd inmiddels met twee vakken gespeeld. Het derde vak werd ‘omgebouwd’ tot twee tennisvelden en zo ontstond de tennisafdeling van MIA. De jaren erna groeide de club explosief en werd de organisatie van MIA steeds professioneler.

Bij korfbalvereniging MIA spelen 12 senioren- en 23 jeugdteams en bestaat verder uit ongeveer 150 tennisleden (alleen recreatie) en een trimgroep van bijna 20 leden. Onder het motto ‘Samen hogerop’ investeert MIA veel in het verbeteren van de prestaties van jeugd- en seniorenteams. Met resultaat, want sinds 2015 speelt het eerste Seniorenteam landelijk in de eerste klasse.  

 

 

 

vrijdag 21 april 2017