Vacature vrijwilligers Oral Historyteam

Het Oral Historyteam is op zoek naar enkele nieuwe collega’s. Vindt u het leuk om met stadgenoten in gesprek te gaan over de geschiedenis van Amersfoort en omstreken?  En om deze interviews voor de toekomst vast te leggen? Heeft u gelegenheid om met het team enkele dagdelen per maand aan de slag te gaan voor Archief Eemland? Word dan Oral History vrijwilliger bij Archief Eemland.

Wie zoeken we?
Enthousiaste mensen met goede sociale en communicatieve vaardigheden en liefde voor het erfgoed van Amersfoort en omstreken. Iemand met een academische achtergrond, bij voorkeur geschiedenis of antropologie. Ervaring met bewerken van audio- en videobestanden is een pluspunt.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit vooronderzoek doen, voorbereiden, uitvoeren en verwerken van interviews. Daarnaast kunnen ook coördinerende werkzaamheden of audio- en videobewerking onderdeel zijn van de activiteiten.

Wat krijgt u ervoor terug?

U bent lid van het Oral Historyteam en werkt samen met medewerkers van Archief Eemland. U krijgt een training in interviewen. U krijgt een inkijkje in het werk achter de schermen bij Archief Eemland en krijgt uitleg over de collectie en werkzaamheden van het archief.

Interesse?
Meld u aan via een email aan archiefeemland@amersfoort.nl.

donderdag 27 oktober 2016