Pagina Voorouders geheel vernieuwd

De genealogische informatie op de webpagina 'Voorouders' is fors uitgebreid en wordt nu op een nieuwe wijze gepresenteerd. De aktes zijn overzichtelijker gepresenteerd en makkelijker doorzoekbaar. Bij ieder resultaat staat visueel uitgebeeld welke overige voorouders aan de gevonden persoon verbonden zijn. Een grote aanwinst is de koppeling van de scans per akte. Deze scans zijn bovendien gratis te downloaden.

Collectie genealogische bronnen uitgebreid

De collectie genealogische informatie is uitgebreid met ruim 11.000 personen in bevolkingsregisters, dit zijn onder andere de Belgische gezinskaarten uit de Eerste Wereldoorlog die verbleven in de gemeente Amersfoort die dankzij de inzet van vrijwilligers in het project VeleHanden beschikbaar kwamen. Ook zijn ruim 25.000 militieregisteraktes aan de collectie toegevoegd. Nieuw is dat ook de bevolkingsregisters van de gemeente Soest nu doorzoekbaar zijn.

'Voorouders overige bronnen' is verhuisd

De notariële akten, transportregisters en 13 andere bronnen met veel informatie over personen, waren tot voorheen doorzoekbaar via het menu-item 'Voorouders overige bronnen'. Door de komst van de nieuwe genealogiemodule zijn deze 'overige bronnen' nu geplaatst onder menu-item Archieven. U kunt zoeken op familienaam en bij de zoekresultaten in de rechterbalk filteren op 'Genealogie'. U krijgt vervolgens een overzicht van de resultaten per genealogische bron.

 

Genealogiemodule

donderdag 7 juli 2016