Foto's Carla Kogelman verworven

Archief Eemland heeft 59 foto's van de prijswinnende fotografe Carla Kogelman verworven. Ze geven een modern tijdsbeeld van Amersfoort. De foto's inclusief de beschrijvingen staan vanaf vandaag online.

Een groot deel van de verworven foto's is een serie over de vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren in het gebied Birkhoven-Bokkeduinen. Ook zitten er vier foto’s tussen met Arie Rooimans, oud-stedenbouwkundige van Amersfoort.

Overdracht foto's Carla Kogelman 6-7-2016 Overdracht foto's Carla Kogelman aan directeur Ina Loovers en fotoconservator Henk van Tilburg. (Foto: Debby Stoové)

 

Carla Kogelman

De Amersfoortse Carla Kogelman is winnares van de Zilveren Camera, behoorde tot de winnaars in de internationale fotowedstrijd ‘Alfred Fried Peace Award’ in Oostenrijk en won in 2014 de eerste prijs bij World Press Photo in de categorie ‘Mensen’. In 2015 was er een expositie van haar te zien in de Amersfoortse St. Aegtenkapel. Reportages van haar hand werden eerder dit jaar onder meer in Vrij Nederland en het zaterdagmagazine van de Volkskrant gepubliceerd. In 2015 verscheen er ook een serie van haar in De Stad Amersfoort.

Foto's bestellen

De foto's zijn bij de Beeldunie (de agent van Carla Kogelman) te bestellen. De contactgegevens staan per foto vermeld.

AFT005005917CarlaKogelmanFoto: Carla Kogelman. Salome woont in Leusden en heeft een jaarabonnement op Dierenpark Amersfoort. Ilja is een Siberische tijger, die daar verblijft.


woensdag 6 juli 2016