Finalisten Stadsquiz lopen zich warm

Wie wordt de keistadkenner van 2016 en neemt de Stadsquiz wisseltrofee mee naar huis? Maandagavond 31 oktober vindt de ultieme confrontatie plaats in het KAdEcafé aan het Eemplein. Voor de deelnemers en bezoekers zal het vooral een gezellige en onderhoudende avond worden. Daar zullen de presentatoren Jaap Gunnink en Yvonne de Korte garant voor staan. Als u de deelnemers wilt aanmoedigen, kom dan op tijd, want stipt om 20.00 uur gaat het feest beginnen.

De 20 finalisten bereiden zich elk op zijn eigen wijze voor. De een spit de krant uit, de ander googelt alles wat verband houdt met Amersfoort. De tien deelnemende teams worden steeds gevormd door een kandidaat uit de voorronde gekoppeld aan een bekende Amersfoorter. Kansrijke teams voor de keistadtrofee zijn de schakers met Lars Slofstra (winnaar van de voorronde) en Arjan Tissink, meervoudig schaakkampioen van Amersfoort.

Ook de creativo’s (fervent pubquizzer Maarten Nuyten met Ron Jagers), de journalisten (Bart Lauret en voormalig stadsdichter Cees van Weerd) en de politici (met wethouder Fleur Imming en raadslid Van Hamersveld) vormen kansrijke duo’s. Maar ook de dames van cultuur (met o.a. festivaldirecteur Mirjam Barendregt en museummarketeer Joyce de la Croix), de Hooglanders (Gerard Hilhorst en Angeliek Noortman), de stadsgidsen, de mediamensen (persfotograaf Cees Wouda en Francis Hazekamp), de ambtenaren (Esther Lans en de drijvende kracht achter ArteGanza, Hassan Elammouri) en de vrijwilligers zijn zeker niet kansloos voor de keistadtrofee.

Stadsquiz Foto Sabine Keijzer VoorBeeldig Fotografie

woensdag 26 oktober 2016