Expo met Kunstuitleen

In de maanden juli en augustus hangen tekeningen van beeldend kunstenaar Annemieke Harkema in het Eemhuis. De tekeningen met als thema ‘buitengebieden rondom de stad’ hangen in de omlopen van Het Eemhuis. Naast de tekeningen hangen foto’s en een kaart uit het fotoarchief van Archief Eemland. Kom vooral eens kijken!

Het fotoarchief van het Archief bevat 50.000 afbeeldingen van vroeger en nu van de stad en haar directe omgeving. U kunt op wwww.archiefeemland.nl deze fotocollectie bekijken.  

kunstuitleen expo

Annemiek Harkema

De landschapstekeningen, gemaakt in de buitengebieden van Amersfoort, geven zicht op de vier windstreken rondom de stad. Harkema werkt zowel op klein als op monumentaal formaat. Voor de vier buitengebieden heeft zij gekozen voor een monumentaal formaat. De tekeningen zijn te leen bij de Kunstuitleen Amersfoort. U kunt langskomen tijdens de openingstijden of een afspraak maken via kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl of 06-15941631.

In museum Flehite in Amersfoort is ook werk te zien van Annemiek Harkema in de tijdelijke tentoonstelling Amersfoort aan Zee (t/m 25 september). Annemieke Harkema (1958) is opgeleid aan de Rijksacademie Amsterdam en lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars. Zij brengt regelmatig tijd door in een gastatelier in Friesland waar zij met een schetsboek in de hand tekeningen maakt van het wad en de immense luchten. Daarnaast ontstaan nu ook tekeningen van andere Nederlandse gebieden. Een voorbeeld is het natuurgebied rond het riviertje het Gein.

 

 

maandag 4 juli 2016