Burgemeester brengt bijzonder bezoek aan expositie

Burgemeester Lucas Bolsius bracht vandaag een bijzonder bezoek aan de expositie 100 jaar Belgenmonument bij Archief Eemland. het was de opnamelocatie voor zijn weekvideo waarin hij vertelt over de activiteiten in Amersfoort waarin de Eerste Wereldoorlog herdacht worden. Voor deze speciale editie was hij gekleed als Jules Cornelis graaf van Randwijck, die tijdens de Eerste Wereldoorlog burgemeester van Amersfoort was.

Burgemeester Lucas Bolsius bij Archief Eemland

Uitnodiging ceremonie 26 oktober

In de weekvideo nodigt burgemeester Lucas Bolsius iedereen uit om woensdag 26 oktober aanwezig te zijn bij de officiele ceremonie van het Belgenmonument.
"Woensdag 26 oktober om 15.00 uur hebben we een ceremonie bij het Belgenmonument. Er zijn dan Belgische gasten, er zijn dan genodigden, maar u kunt daar ook bij aanwezig zijn. Het is een belangrijk hoogtepunt van de herdenking van wat wij het 'Belgenjaar' noemen. U kunt ook naar deze tentoonstelling in het Eemhuis, of naar de tentoonstelling in Museum van Rik Wouters. (...) Het Belgenmonument ligt er weer fantastisch bij. Ik hoop u daar te ontmoeten. Dan ben ik wel weer in de kleren van 2016."

 

Collega Dirk Steenbeek vertelt in de weekvideo over de officiële overdracht van het Belgenmonument in 1938 en over de expositie 100 jaar Belgenmonument die t/m januari 2017 te zien is bij Archief Eemland.

Opnamens weekvideo burgemeester Lucas Bolsius

woensdag 19 oktober 2016