Alle videofragmenten beschreven!

Archief Eemland heeft meer dan drieduizend videofragmenten van Omroep Amersfoort gedigitaliseerd en met de inzet van vele vrijwilligers voorzien van beschrijvingen. In 2013 was het eerste deel videofragmenten gereed, nu zijn ook de beschrijvingen van het tweede deel aan de fragmenten toegevoegd. Naar verwachting staat deze 2e serie fragmenten aan het eind van de zomer online!

Dit succes is mogelijk gemaakt dankzij alle vrijwilligers die deelnamen aan het crowdsourcingsplatform VeleHanden.

Collectie Omroep Amersfoort

Het archiefmateriaal van Omroep Amersfoort is in augustus 2011 overgedragen aan Archief Eemland. Het is beeldmateriaal uit de jaren 1985 - 2011 en bestond uit meer dan drieduizend fragmenten met zo`n 1.500 uren beeldmateriaal. Het is heel divers en omvat alle facetten van de samenleving. In de zomer van 2013 hebben 37 vrijwilligers geholpen om de eerste tweehonderd gedigitaliseerde videobanden van Omroep Amersfoort te beschrijven. in 2015 en 2016 hebben zo'n 70 vrijwilligers voor de overige fragmentbeschrijvingen gezorgd. De digitalisering van deze tweede serie is mede mogelijk gemaakt door Stichting Waterlijn Amersfoort.

Fragmenten bekijken

De resultaten van het eerste deel zijn te zien op www.archiefeemland.nl/collectie/film-en-geluid/. Binnenkort wordt hier het tweede deel aan toegevoegd.

Omroep Amersfoort   Vele Handen 2015

 

donderdag 4 augustus 2016