Cursus huisonderzoek wegens succes herhaald

Er was plaats voor 12 personen, maar er kwamen bijna dertig aanmeldingen binnen voor de cursus huisonderzoek afgelopen mei. De cursus wordt daarom herhaald in november, waar inmiddels ook een wachtlijst voor is aangemaakt.

Puzzelstukjes

Veertien mensen kregen op twee zaterdagochtenden aanwijzingen voor het onderzoeken van de geschiedenis van hun eigen huis, of van het huis van een familielid of bekende. Cursusleider Ton Reichgelt liet zien hoe je kan zoeken in de website, in microfiches, stadskaarten en heel veel meer. Beide ochtenden was er ook tijd om direct op zoek te gaan naar gegevens uit de Amersfoortse geschiedenis. En die werden gevonden. Zo werden er bouwtekeningen, foto's en vorige bewoners achterhaald. De meeste deelnemers hadden na twee ochtenden al aardig wat puzzelstukjes gevonden die aanleiding gaven voor verder onderzoek. Studiezaalmedewerkers helpen hen graag verder wanneer er nog meer vragen opkomen.

Oproep

Heeft u deelgenomen aan de cursus en heeft u inmiddels bijzondere ontdekkingen gedaan? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Loop daarom gerust eens langs in de studiezaal of stuur ons een e-mail. 

PKV20110514 ArchiefEemland 6534 web(Foto: Paul Voorthuis, Highzone fotografie) 

woensdag 8 juni 2011