Expositie Amersfoort Bierstad

Amersfoort heeft vanaf april 2016 een expositieruimte. Topstukken uit de collectie van Archief Eemland en anderen worden gekoppeld aan actuele thema’s en initiatieven uit de stad. Van, door en voor de stad! Tot en met de zomer gratis te zien op de 3e verdieping van het Eemhuis.

Expositie Amersfoort Bierstad (niet meer te bezichtigen!)

De eerste expositie heet teAmersfoort Bierstad, proost op de Phoenix Brouwerij! Het laat u kennismaken met Amersfoort als bierstad in de middeleeuwen en nam u mee in het verhaal van de Phoenix Brouwerij. Topstukken uit de collectie van de Phoenix Brouwerij werden op bijzondere wijze geëxposeerd, in combinatie met objecten van andere organisaties. De expositie was gratis te bezoeken.

Bierwandelingen

De Amersfoortse Gidsen organiseerden een bierwandeling die ook bezoek bracht aan de expositie en waarin u een Phoenix biertje kon proeven.


Opening door wethouder

De expositie Amersfoort Bierstad, Proost op de Phoenix Brouwerij! is donderdagmiddag 31 maart geopend door wethouder Bertien Houwing (cultuur).
Bekijk foto's en video's van de opening.

 SAS0950

Foto:Saskia Berdenis van Berlekom

Samenwerking

Archief Eemland realiseerde deze expositie in samenwerking met Leen Alberts, Onno Kleefkens, Titus Klijsen en Jan van Hal. Met bruiklenen van Museum FlehiteCentrum voor Archeologie van de gemeente Amersfoort, Phoenix Collectibles en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. De bierwandelingen van de Amersfoortse Gidsen op 3 april en 22 mei werden voorzien van een Phoenix biertje en een bezoek aan de expositie. In samenwerking met Rock City Beers werd er een Phoenix Biertje gebrouwen.

Campagnebeeld def